/
Staff Data Search - جامعة الزقازيق
Staff Data Search
facebook
youtube
googleplus
twitter
zagazig
En
Personal Website
Ali Abdelrahman Ali Abdelglel
Faculty Agriculture - Department Food science dept
Scientific degrees
BSc In NULL, [1983]
MSc In NULL, [1985]
PhD In NULL, [1997]
الحالة الوظيفية الحالية :
قائم بالعمل
Academic Jobs
معيد : 16/2/1984
Doctor Assisant : 17/2/1991
Doctor : 30/7/1997
Professor Assisant : 24/11/2009
Professor : 19/8/2018
Professor Emeritus : 13/5/2019
Publications
1 -
CHANGES IN PHYSICO CHEMICAL CHARACTERISTICS, PROTEOLYSIS AND ORGANOLEPTIC PROPERTIES OF EDAM CHEESE MADE WITH ADDED AQUEOUS EXTRACT OF CARDOON (Cynara cardunculus) AND GINGER (Zingiber officinale) DURING RIPENING (2017).
2 -
UTILIZATION OF SEBESTAN PLUM FRUIT NECTAR (Cordia dichotoma FORST) IN THE MANUFACTURE OF FLAVOURED NUTRACEUTICAL YOGHURT DRINK (2013).
3 -
IMPROVING PROPERTIES OF NON-FAT YOGHURT USING FAT REPLACERS (2017).
4 -
EFFECT OF SMOKING ON THE KEEPING QUALITY OF RAS CHEESE (2013).
5 -
CHEMICAL COMPOSITION, PROTEOLYSIS, RHEOLOGICAL AND ORGANOLEPTIC PROPERTIES OF CHEDDAR CHEESE AS AFFECTED By VARIOUS HIGH HYDROSTATIC PRESSURE TREATMENTS DURING RIPENING (2017).
6 -
. Quality Of Brinza Like Cheese Manufactured From Different Types Of Milk (2015).
7 -
Proteolysis And Biogenic Amines Formation In Sterilized Edam Cheese Curd Slurry Inoculated With Some Probiotic Strains Formulations (2014).
8 -
PRODUCTION OF WHITE SOFT CHEESE FORTIFIED WITH NATURAL ANTIOXIDANTS AS A FUNCTIONAL DAIRY FOOD (2018).
9 -
IMPROVING PROPERTIES OF NON-FAT YOGHURT USING FAT REPLACERS (2017).
Research Area
علوم الاغذية
جامعة المنصورة
جامعة الاسكندرية
جامعة القاهرة
جامعة سوهاج
جامعة الفيوم
جامعة بنها
جامعة دمياط
جامعة بورسعيد
جامعة حلوان
جامعة السويس
جامعة المنيا
جامعة دمنهور
جامعة المنوفية
جامعة أسوان
جامعة جنوب الوادى
جامعة قناة السويس
جامعة عين شمس
جامعة أسيوط
شراقوة | الشرقية بين ايديك
اخبار الشرقية - شراقوة | الشرقية بين ايديك
جامعة كفر الشيخ
جامعة السادات
جامعة طنطا
جامعة بنى سويف