/
بحث بيانات أعضاء هيئة التدريس - جامعة الزقازيق
بحث بيانات أعضاء هيئة التدريس
facebook
youtube
googleplus
twitter
zagazig
En
الموقع الشخصى
صلاح احمد عبدالجليل خليفه
الكلية الزراعة - القسم علوم الاغذية
علوم الاغذيه
الدرجات العلمية
بكالوريوس فى علوم الاغذيه, -جامعة الزقازيق [2000]
ماجستير فى علوم الاغذيه, -جامعة الزقازيق [2006]
(دراسات تكنولوجية علي الجبن)
دكتوراه فى علوم الاغذيه, -جامعة الزقازيق [2011]
(استخدام اللبن المعامل بثاني أكسيد الكربون في انتاج بعض منتجات الالبان)
الحالة الوظيفية الحالية :
قائم بالعمل
التدرج الوظيفى الأكاديمى
معيد : 21/12/2000
مدرس مساعد : 28/2/2006
مدرس : 28/6/2011
أستاذ مساعد : 26/7/2016
أستاذ : 31/8/2021
الأبحاث العلمية
1 -
Utilization of Sebestan Plum Fruit Nectar (Cordia dichotoma forst) in the Manufacture of Flavoured Nutraceutical Yoghurt Drink (1434).
2 -
Influence of Protein Cross-Linking Enzymes on Soft Cheese Properties Made From Camel's Milk (1434).
3 -
Bacteriological, Physicochemical and Sensory Properties of Probiotic Fermented Camel's Milk as Affected by Added Inulin (1434).
4 -
The effect of various stabilizers on physiochemical properties of camel milk yoghurt (1436).
5 -
Improve Sensory Quality and Textural Properties of Fermented Camel's Milk by Fortified with Dietary Fiber (1436).
6 -
Effect of freeze-drying on camel’s milk nutritional properties (1436).
7 -
Improving the quality characteristics of white soft cheese using cranberry (Vaccinium macrocarpon) fruit extract (1436).
8 -
Influence of Addition Modified Starches as Stabilizer on Physicochemical and Textural Properties of Camel's Milk Yoghurt (1436).
9 -
Effect of Pasteurisation, Homogenisation and Freeze‐Drying on Bovine and Buffalo Milk Fat Triacylglycerols Profile (1442).
10 -
Gastrointestinal transit tolerance, cell surface hydrophobicity, and functional attributes of Lactobacillus Acidophilus strains isolated from Indigenous Dahi (1443).
11 -
Influence of diverse natural biopolymers on the physicochemical characteristics of borage seed oil-peppermint oil loaded W/O/W nanoemulsions entrapped with lycopene (1443).
12 -
Microbiological, physicochemical, and sensory properties of goat milk co‑fermented with isolated new yeasts (1443).
المجالات البحثية
Cheese technology
Dairy chemistry
Dairy technology
Food Science
Microbiology of milk and its products
Quality control of milk and its products
Technology of fermented dairy products
جامعة المنصورة
جامعة الاسكندرية
جامعة القاهرة
جامعة سوهاج
جامعة الفيوم
جامعة بنها
جامعة دمياط
جامعة بورسعيد
جامعة حلوان
جامعة السويس
جامعة المنيا
جامعة دمنهور
جامعة المنوفية
جامعة أسوان
جامعة جنوب الوادى
جامعة قناة السويس
جامعة عين شمس
جامعة أسيوط
شراقوة | الشرقية بين ايديك
اخبار الشرقية - شراقوة | الشرقية بين ايديك
جامعة كفر الشيخ
جامعة السادات
جامعة طنطا
جامعة بنى سويف